Traditiegetrouw wordt de KlimClassic verreden op Hemelvaartsdag. De 11e editie vindt plaats op 29 mei 2014; precies één week voor Alpe d’HuZes en zodoende een ideale voorbereiding.

Supercompensatie in optima forma

‘Zeven dagen voor de zware Alpeninspanning bent u op het ideale moment om nog één keer diep te gaan. Stevige klimkilometers maken die in een training vaak niet zijn te bewerkstellingen. Alle klim ‘systemen’ worden optimaal getriggerd; zoals de spieren, hart/long functie maar ook het klimmersbrein wordt geactiveerd’. Aldus Aart Vierhouten, auteur van Ik, de wielrenner en parcoursbouwer van de KlimClassic.

Een goed herstel in de daaropvolgende dagen brengt u op een hoger niveau dan waar u vandaan kwam. Wat rest is in Frankrijk D1/ D2 trainingen uitvoeren, ook bergop, maar met een lage hartslag. Deze trainingen aangevuld met koolhydraatrijke diners vormen uiteindelijk de perfecte aanloop naar een optimale klimprestatie.

11e KlimClassic

Attractieve routes van 110 en 160 km zijn uitgezet door de Belgische Voerstreek en Ardennen; over uitdagende en vaak onbekende beklimmingen. De routes kennen respectievelijk 1.400 en 2.600 hoogtemeters. Op een aantal beklimmingen wordt uw klimprestatie vastgelegd. De persoonlijke videobeelden worden u na afloop aangeboden.  Een klassieker voor het ware klimtalent, voor meer informatie en inschrijving kan je de website van Klimclassic natuurlijk even raadplegen.